Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Държавен фонд ще финансира инфраструктура до туристически обекти

Дата: 17.12.2014

Идеята може да се реализира най-рано през 2016 г.

"Един от приоритетите на новосъздаденото министерство на туризма е да се обособи фонд за туристическа инфраструктура и атракции. Идеята е, чрез него да се финансира изграждането на инфраструктура, свързана с туристически обекти и курорти, за които не е осигурено друго финансиране. Освен за пътища, средствата може да бъдат използвани за пречиствателни станции, обозначителни табели и др. Идеята е фондът да заработи от 2016 г." - заяви ресорният министър Николина Ангелкова пред депутати от парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм.

От министерството на туризма са си поставили за цел трайното изясняване на юридическия статут на националните курорти, като по темата предстои да заработи експертен съвет. Новото министерство на туризма ще разполага с шест регионални звена и ще увеличи броя на представителите на сектора в чужбина от двама на десет.

На заседанието си, в сряда, Министерски съвет взе решение на прехвърли на ведомството сграда на ул. Съборна в София, която в кабинета "Орешарски" се ползваше от министерството на инвестиционното проектиране.

в-к Капитал

Видяна общо: 1272 рейтинг: 0.64

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Държавен фонд ще финансира инфраструктура до туристически обекти
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.