Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Хотелиери настояват заведенията в Слънчев бряг да работят до 23 часа

Дата: 07.04.2014

"Хотелиерите в Слънчев бряг ще предложат на общинския съвет в Несебър това лято всички открити заведения в курорта да бъдат с ограничено работно време до 23 часа. Целта е да се ограничи шумът, заради спокойствието на почиващите туристи" - заяви председателят на управителния съвет на Съюза на собствениците - Слънчев бряг, Елена Иванова. От съюза настояват община Несебър и полицията да вземат мерки за спазването на режима и да налагат санкции на нарушителите.

"Миналото лято инспектори съставиха 400 акта на заведения за шум. След проверката собствениците на заведенията отново пускат музиката" - разкри началникът на полицията в Слънчев бряг Стайко Манев и добави, че в тези случаи правата на служителите на МВР са ограничени. Според хотелиерите, полицията и общината си прехвърлят отговорността един на друг и въпросът с шума в курорта стои нерешен с години.

С писмо до медиите, хотелиерите посочват и други проблеми в курорта: липсата на двулентов път от летището в Бургас до Слънчев бряг, проблеми с джебчийството и кражбите, проблеми с незаконните преместваеми обекти, решаване на въпроса с адресната регистрация на постоянно живеещите в комплекса.

Хотелиерите настояват и за повече средства за реклама на летните курорти като туристическа дестинация на чуждите пазари. Бизнесът иска поне 1 % от приходите от туризъм да отиват за външна реклама.

На годишното отчетното събрание на Съюза на собствениците е взето решението за пълно отделяне на курорта Слънчев бряг от община Несебър и обособяването му като самостоятелна единица. От организацията съобщиха, че започва преговори с държавата за реализация на идеята си. Причината за искането е, че местната управа събирала такси от Слънчев бряг, а не инвестирала достатъчно в развитието на курорта.

БТА

Видяна общо: 1015 рейтинг: 0.43

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Хотелиери настояват заведенията в Слънчев бряг да работят до 23 часа
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.