Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

ЕВРО ДУНАВ – ДОБРУЖАНСКА ЕСЕН 2005 - Презентация

Дата: 06.09.2005


ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ – ОБЛАСТ СИЛИСТРА
ОБЩИНА СИЛИСТРА
ПРЕФЕКТУРА КЪЛЪРАШ - КМЕТСТВО КЪЛЪРАШ
6 - 14 СЕПТЕМВРИ ПРАЗНИЦИ НА ГРАД СИЛИСТРА
МЕЖДУНАРОДНА ТЪРГОВСКА ИЗЛОЖБА
ДОГОВАРЯНЕ И ПРОДАЖБИ НА ПРОИЗВОДИТЕЛИ И ТЪРГОВЦИ
ОТ КРАЙДУНАВСКИТЕ ДЪРЖАВИ И РУСИЯ

ЕВРО ДУНАВ – ДОБРУЖАНСКА ЕСЕН 2005
България – Румъния
6 – 11 септември 2005

В своя хилядолетен бяг от Шварцвалд до Черно море, река Дунав мие бреговете на 9 държави, а чрез канала Рейн - Майн - Дунав техният брой става 13, като границата достига до Северно море... Огромната водна магистрала с евтиния си транспорт е спомогнала за икономическия просперитет на тази част от Европа. Германия и Австрия са високо развити държави. По техния път вече вървят останалите дунавски държави. Търговското сътрудничество между тях е начинът за приобщаването им в голямото европейско семейство.

На 6 септември 2005 год. в Силистра след проведеното през април изложение в Кълъраш – Румъния, отваря врати поредното издание на изложение “Евро Дунав” под патронажа на Областния управител на Силистренска област, Кмета на Община Силистра и Префекта на окръг Кълъраш, Кмета на град Кълъраш, Румъния съвместно с вицепрезидента на Асоциация на малкия и среден бизнес в Румъния. Евро Дунав, защото България и Румъния са част от дунавския регион на Европа, а “Дунав”, защото основните участници са представители на държавите, разположени на голямата река, която обединява и премахва границите, отваряйки път за съвместни инициативи, за развитие на икономиките на страните, за търговия, производство, екология, услуги, коопериране на фирми от различни държави, за намиране на общи точки между разностранни стопански и научни интереси в осъществяване на перспективни съвместни идеи. Не маловажен е и фактът, че до Силистра може да се стигне и после да се отпътува към Европа по суша, въздух и вода. Оттук минават три важни европейски транспортни коридори – сухопътен, воден и въздушен.

Първото изложение беше през 1991 г., под патронажа на Кмета на град Русе, с мотото “ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТА ПЛАНЕТА”, ”19 ВЕКА РУСЕ". Тогава Русе получи 300 000 екю в борбата си за екологично чиста природа. А от 1998 год. се провежда под егидата на областния управител на Русе. На церемонията по откриването му присъства японският посланик, от 1999 г. е и под патронажа на председателя на Общинския съвет. От 2001 г. наш партньор е и АСОЦИАЦИЯ ЗА НАСЪРЧАВАНЕ НА ТЪРГОВИЯТА КЪМ МИ, АСОЦИАЦИЯ НА ДУНАВСКИТЕ ОБЩИНИ "ДУНАВ". Наши партньори са ИНСТИТУТЪТ ПО ВЪНШНА ТЪРГОВИЯ - София, РУСЕНСКА СТОПАНСКА КАМАРА, БЪЛГАРО - РУСКАТА ТЪРГОВСКО - ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА, БИТПП, ИТАЛИАНСКИЯТ ИНСТИТУТ ПО ВЪНШНА ТЪРГОВИЯ, ТЕРИТОРИАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА НАУЧНО - ТЕХНИЧЕСКИТЕ СЪЮЗИ – РУСЕ, РУСЕНСКИ УНИВЕРСИТЕТ “АНГЕЛ КЪНЧЕВ”.

През 2000 г. изложението се проведе и в Силистра под патронажа на областните управители на Силистренска област и префектура Кълъраш - Румъния, с активното съдействие на Асоциацията за регионално развитие на област Силистра, с участието на стопански организации от двете държави. Тогава 22 фирми намериха партньори за бъдеща съвместна дейност. Сключи се трансграничен договор за дългосрочно сътрудничество, проведоха се дискусии за развитие на местния бизнес с участието на представители на Асоциацията за регионално развитие, Американската агенция за международно развитие, Фондацията за реформа в местното самоуправление, Програма F L A G, Българска стопанска камара, Агенцията за малки и средни предприятия, Агенцията за чуждестранни инвестиции. Бяха подписани договори.

През 2004 г. изложението се проведе по инициатива на Областният управител на Област Силистра в интерес на икономическото развитие на Област Силистра, с участието на водещи фирми от Областта, страната, Румъния, Турция, Англия и други.

Изданията на “ЕВРО ДУНАВ” са откривани от Посланика на Япония, Генерален консул на Руската федерация Михаил Рева, Д-р Масимо Ди Джандоменико - директор на Италианският институт за външна търговия, Търговският съветник при Посолството на република Полша, Председателят на Общински съвет на град Русе, Областните управители на област Силистра и Русе. Провеждани са семинари и представяне от Институтат по външна търговия - София, Изпълнителна агенция за насърчаване на търговията към Министерство на икономиката, ТЮФ - Рейланд Консулт България ЕООД и Центърат за мениджмънт и фирмено развитие.
За разширяващата се с всяка изминала година инициатива, спомага и една важна за всички ни тема - екологията. Защото наред с високото качество, организаторите държат на екологично чистата продукция, която запазва водите, въздуха и почвата чисти. Специално място в тази насока се отделя и на новите екологично чисти енергийни източници.

Мотото на изложението е:

Природата ни е дарила една река, която ни обединява и свързва. Символ на една отворена Европа без граници – да доведем деловите контакти до взаимоизгодни контракти.

Какво по-хубаво от това държавите, разположени по река Дунав, да се срещат именно на "ЕВРО ДУНАВ". А защо не и другите държави да намерят извън дунавския регион да намерят своите партньори. Развитието на пълноценни търговски контакти винаги е било гарант за сътрудничеството между страните и във всяко друго отношение - социална сфера, наука, култура, изкуство.

Договарянията, сключени на Изложение "ЕВРО ДУНАВ", дават шанс на производители и търговци от повечето европейски страни за ползотворно трансгранично сътрудничество.


ОГАНИЗАТОР:

“ЕВРО ДУНАВ”, “БЪЛГАРО - ШВЕЙЦАРСКО ДРУЖЕСТВО ЛУИ АЙЕР”, РИА “СУПЕР КАРТ”

РУМЪНИЯ:

АСОЦИАЦИЯ НА МАЛКИЯ И СРЕДЕН БИЗНЕС, АСОЦИАЦИЯ ЗА МЕСТНО ИКОНОМИЧЕСКО РАЗВИТИЕ И ПРОГРЕС НА БИЗНЕСА – ПРЕФЕКТУРА КЪЛЪРАШ

гр. Силистра 7500, П/К 245
тел/факс.: 086/ 820 794; GSM: 0887 189 656; факс: 086/ 818851
E-mail:
evro_dunav@abv.bg; eurodanube_cc@abv.bg; bgsw_lui_aier@yahoo.com
http://www.eurodanube.com

Видяна общо: 1283 рейтинг: 0.31

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.