Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Откриха първото изложение за СПА и уелнес туризъм у нас

Дата: 20.10.2005

Първото в България международно изложение за СПА и уелнес туризъм бе открито вчера в Пловдив. Съорганизатори на проявата са Националната асоциация за СПА и Уелнес туризъм и Международен панаир – Пловдив.

Изложението ще продължи до 22 октомври. В него участват 46 фирми, 24 от които са чуждестранни и представят девет държави. Оборудването на хубав СПА център у нас струва около 3 милиона лева, обясни Станимир Станков, председател на Националната асоциация за СПА и Уелнес туризъм. В организацията засега членуват 14 хотела, които са минимум с четири звезди, но в страната има много висококатегорийни хотели, които могат да предложат СПА услуги, посочи Станков.

Асоциацията в момента изработва стандартите, на които трябва да отговарят българските СПА и Уелнес центрове. Един от критериите е да се предлагат минимум 15 процедури, а максимум – 30. Стандартите трябва да са изработени до март следващата година и ще бъдат внесени за обсъждане в Министерски съвет, за да бъдат включени в последствие в Закона за туризма.

При сегашното положение всеки хотел, който разполага с малки басейнчета и ванички може да си сложи етикет "СПА", обясни Станимир Станков. В рамките на изложението се провежда конференция, посветена на СПА и Уелнес туризма в България. В нея ще участват собственикът и председател на Европейската СПА академия проф. д-р Хайнц Крьоел и известни експерти в областта на СПА туризма. Хайнц Крьоел ще говори за симбиозата между култура и природа.

Паралелно с това изложение за 11-ти път се провежда и международната изложба за медицина, стоматология, фармация и балнеология "Медикус, Денто, Галения". Медицинското изложение представя нови технологии и продукти от четирите области и в него участват 467 фирми от 39 страни. Най-много са фирмите от Германия - 71, с 55 се представя Италия, с 47 - САЩ.

БГНЕС 

Видяна общо: 783 рейтинг: 0.20

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Борси в България | Откриха първото изложение за СПА и уелнес туризъм у нас
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.