Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Регионално туристическо изложение Уикенд туризъм - Русе

Дата: 19.05.2005

Mод егидата на кмета на Елеонора Николова и областния управител Румен Януаров в Русе за първи път ще се проведе регионално туристическо изложение Уикенд туризъм. В 19 до 21 май ще се представят възможностите на Северен централен и Североизточен планов район да привличат гости за отдих и развлечение в почивните дни.

През последните пет години се наблюдава трайна тенденция в посоките на туристическите потоци от вътрешността на страната към Русе. Радиусът на посетителите достига до 150 км. От курортите в северната част на черноморското крайбрежие и от пасажерските кораби по река Дунав в Русе пристигат организирани групи чужди туристи.

Акценти в изложението ще бъдат местните възможности за развитие на културен туризъм:

  • посещения на различни музейни обекти в града и региона
  • представления в музейните обекти
  • възможности за концерти и фестивали в град Русе
  • фолклорни събори в региона на Русе
  • богатството на биоразнообразието по поречието на река Русенски Лом

По време на дискусията – “Музеите и културният туризъм” ще бъдат представени отделни музеи, иницииращи собствени събития, с цел привличането на туристически поток.

По почина на туристическите фестивали в Троян, Сливен и Варна ще бъдат прожектирани рекламни и туристически филми.

Туристическата дестинация Русе е все още непозната. Със своите 267 паметници на културата в града, с представителните си хотели и ресторанти, седемте музейни експозиции, класически, джаз, фолк и театрални фестивали, Русе е необикновено място, което може да предложи изобилие от развлечения.

Долината сред каньоните на река Русенски Лом е съхранила многовековни цивилизации и екологични ниши за ценители. Неподозираното многообразие тук е приятна изненада, която ще бъде представена по време на борсата.

В рамките на изложението ще бъде организирано още и пътуване до Средновековния град Червен, където ще бъде показан спектакълът “Сватба в двора на Червенския болярин”, художествена визия на местни легенди и фолклор.

Ще бъде посетен и единственият действащ скален манастир у нас на Свети Димитър Басарбовски край село Басарбово. Свети Димитър Басарбовски e закрилник на румънската столица Букурещ.

В рамките на борсата ще бъдат дегустирани местни гостби от долината на Ломовете.

Съвет по туризъм Русе
тел.: 082/ 824 704
econorth@hotmail.com

Видяна общо: 701 рейтинг: 0.18

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Борси в България | Регионално туристическо изложение Уикенд туризъм - Русе
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.