Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Ваканция четири сезона в Еленския балкан

Дата: 16.04.2005

Над 40 туроператори ще участват в първата туристическа борса “Ваканция четири сезона в Еленския балкан”. Възможностите за селски туризъм в старопланинския град и в десетките махали, живописно пръснати из цялата планина са реални и перспективни. Местните хора казват, че ако стъпиш на еленска земя веднъж, задължително се връщаш с приятели!
Елена и нейните 170 махали са любовта и гордостта на местните хора. Тук сезоните, долините, вековните гори, причудливите варовици и цялата природа рисуват рая на земята… Първите махали - горни и долни Чукане са на два километра от града. Неусетно откривате още и още, та чак до 1536 метра надморска височина.

Махала Вълчовци е на триста години – пет, шест къщи, пръснати като декор от филм и двадесетина жители. Гостоприемството на семейство Галя и Иван Трухчеви е ежедневие. Заедно с двамата си сина те посрещат гости още от времето, когато за селски туризъм не е ставало дума.

Днес обаче семейството има работа целогодишно, а гостите им разнасят славата на Вълчовци по целия свят. На ливадата в двора ще ви посрещне малкият сръндак Томи, който е питомен, но сякаш за малко е слязъл от гората насреща.

Хората тук са убедени, че обичаният от всички българи Еленски балкан тепърва ще дава хляб и бъдеще на децата им. За да влязат с достойнство в Европейския съюз!

Видяна общо: 696 рейтинг: 0.18

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.