Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Културен туризъм - Велико Търново

Дата: 16.04.2008

Организаторите, община Велико Търново и БХРА, канят членове, партньори и представители на туристическия бизнес, да участват в петото изложение в старопрестолния град от 16 до 19 април т.г.

Преди пет години община Велико Търново и БХРА станаха инициатори за организирането на първата в България борса „Културен туризъм”, която се проведе в старопрестолния град, с много оптимизъм и надежди за повече инвестиции и професионално промоциране на културния туризъм у нас. Тази година е факт петото издание на събитието, което намери своето място в календара на водещите туристически борси в България.

От 16 до 18 април 2008 г. във Велико Търново ще се проведе поредното международно изложение „Културен туризъм 2008”. Форумът се организира по инициатива на община Велико Търново и БХРА, съвместно с Царевград Търнов ЕООД, ДАТ и ABTTA.

В рамките на богата програма, борсата предлага възможност за участие в туристическото изложение на фирми, туристически организации, общини, културни институти, университети и др. да представят своя потенциал за създаване на туристически продукт от областта на културно- познавателния туризъм чрез рекламно-информационни материали. За първи път изложението се организира със съдействието на колегите от асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (ABTTA) - пълноправен член на най-авторитетната европейска организация в туризма - ECTAA. На борсата ABTTA ще представят своите членове и дейността на асоциацията във Велико Търново.

Творческата програма на събитието, включва презентации, дискусии, промоции на различни държавни, общински и неправителствени организации. Борсата дава възможност за обсъждане и анализ на актуални въпроси, свързани със социализацията, промоцирането и поддръжката на културно-историческите обекти като част от културния туризъм и пр. За пети пореден път ще проведе и филмовият фестивал „На източния бряг на Европа” на който се представят филми, популяризиращи българското културно– историческо наследство и туризма.

Петото изложение „Културен туризъм 2008” - Велико Търново дава възможност за работни срещи на партньори и специалисти, представяне на туристическия продукт на десетки региони от страната, запознаване с дейността на различни културни институции. Спектакли, изложби, филми, награди ще съберат водещи имена на експерти и творци в областта на културния туризъм.

Освен в съпъстващата програма на изложението, БХРА ще участва във Велико Търново с щанд, на който ще представя рекламно-информационните материали на своите членове от страната.

За допълнителна информация и въпроси:
БХРА - г-жа Румяна Попова
тел.: 02/ 987 65 86
mail: bhra_office@abv.bg
URL: www.bhra-bg.org

Видяна общо: 532 рейтинг: 0.13

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.