Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

25 години в подкрепа на туризма в България

Дата: 21.02.2008

Международната туристическа борса „ВАКАНЦИЯ и СПА ЕКСПО” -
25 години в подкрепа на туризма в България

БХРА кани членовете си на своите събития в рамките на съпътстващата програма на изложението и на щанда си в НДК

От 21 до 23 февруари 2008 г. в НДК в София, ще се проведе за 25-ти път международната туристическа борса ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО. Юбилейното издание на тази най-значима проява, в областа на туризма в България, се организира от ПРИМ ЕКСПО, с традиционното съдействие на държавната агенция по туризъм. Партньори на борсата са Столична община, Съвет по туризъм - София, БХРА, БАТА, БТК, НАБТ и НДК.

Профилът на участниците се разширява със всяка изминала година. Като туристическа дестинация България се представя със стотици туроператори, агенции, браншови организации, общини, хотелски комплекси, балнеологични и спа центрове, транспортни организации, профилирани учебни заведения, фирми за специализиран софтуер, СПА и фитнес оборудване. С неизменното съдействие на държавната агенция по туризъм участват туристически информационни центрове и регионални съвети по туризъм от цялата страна.

Интересът към пряко участие в изложението нараства забележимо с всяка изминала година. През 2008 година ВАКАНЦИЯ&СПА ЕКСПО ще приеме над 320 фирми и организации от 20 страни от Европа, Азия, Африка и Централна Америка. За първи път ще участват и фирми от Холандия, Русия, Чехия, Индия, Обединени арабски емирства (Дубай), Куба и др.

Представително е участието на министерствата на туризма от Гърция, Турция, бивша Югославска република Македония, националните бордове по туризъм на Австрия, Испания и много фирми от Италия, Египет, Тайланд, Малта, Великобритания, Кипър, Германия, Полша, Тунис и др. Чуждестранното участие заема над 35 процента от изложбената площ на борсата.

Най-актуалните теми на туризма ще бъдат предмет на пресконференции, презентации, дискусии и семинари, част от богатата творческа програма на борсата. На официалната церемония по повод 25-та юбилейна борса ПРИМ ЕКСПО ще връчи специалните си награди за дългогодишно и активно участие.

В рамките на борсата в НДК - София Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация има удоволствието да покани членовете си:

  • на 21 февруари 2008 г. – четвъртък, в НДК - София, зала 8 от 13.00 до 14.00 ч., в рамките на съпътстващата програма на борсата, да присъстват заедно с професионалната гилдия, участниците в борсата и гостите на „Ваканция” на презентацията на асоциацията на тема: „Представяне на членове на асоциацията – носители на годишните награди на БХРА за 2007 г.
  • на 21 февруари 2008 г. – четвъртък, от 14.00 часа в зала 4 - на дискусионен форум, организиран от Българската асоциация на туристическите агенции на тема: „Договорни и финансови взаимоотношения между туроператори и хотелиери”. В дискусията са поканени за участие членовете на БХРА и БАТА, за да обсъдят възможностите за по-добра координация между тях.
  • на 22 февруари 2008 г. – петък, от 10.00 до 14.00 ч. в зала 8 – на традиционната дискусия, организирана от Нов български университет и ПРИМ ЕСКПО на тема: „Висшето образование в туризма – много въпроси, малко отговори”. В дискусията са поканени за участие представители на 20 университети и колежи в България, мениджъри и собственици в туризма, за да обсъдят нови идеи и предложения за сътрудничество между университетите и бизнеса.
  • на щанда на БХРА на 25-та Международна туристическа борса „Ваканция и СПА експо” - за своите за редовни и асоциирани членове БХРА осигурява щанд на асоциацията, където те могат да представят своите рекламно-информационни материали.

Юбилейното изложение ще се открие от председателя на държавната агенция по туризъм - г-жа Анелия Крушкова. Ще присъстват и ръководителите на туристическите администрации на страните от Югоизточна Европа.Основен партньор на юбилейната борса ВАКАНЦИЯ&СПА ЕКСПО е Винарска изба Тракия Естейт. Медийни партньори: Дарик радио, TV Travel, сп. Одисей, сп. HoReMag, сп. Туризъм и отдих, сп. Exhibit - България, сп. Travel Magazine, сп. BG.Tour.

Видяна общо: 555 рейтинг: 0.14

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.