Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Природа, лов риболов

Дата: 19.03.2008

Международната изложба ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ 2008, се провежда в Международен панаир Пловдив от 19 до 23 март.

Тази година 181 фирми от 21 държави показват  риболовни и ловни принадлежности, оръжия, аксесоари, специализирани транспортни средства и облекла, оборудване и системи за опазване на дивеча, ловни трофеи, специализирани издания. Представят се 37-те дивечовъдни станции на Държавната агенция по горите, която е съорганизатор на проявата заедно с панаира.

ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ се утвърди като изложение, демонстриращо възможностите за ловен туризъм в България, за спорт и хоби през свободното време. На тазгодишното 14 издание  броят на изложителите се е увеличил общо с 23%, на чуждестранните компании – с 65%, а страните участнички са с 5 повече.

По идея на изпълнителния директор на Международен панаир Пловдив Георги Гергов догодина, като партньор и съорганизатор, ще бъде поканена държава със силни традиции в ловния туризъм и ще бъдат показани ловни трофеи от частни колекции.

Големият интерес към изложбата се дължи и на развитието на ловния туризъм в България. 3 465 са били организираните ловни туристи през 2007 г., срещу 3 044 за 2006 г., информираха от държавната агенция по горите, като 18 % са били чуждестранни гости от Германия, Испания, Франция, Италия и Гърция. Над 2.8 милиона евро са приходите от ловен туризъм през 2007 година.

Обучение по стрелба с лък и арбалет, демонстрации на  машини с висока проходимост, лазерно стрелбище за виртуален отстрел на дивеч и ловна механа са атракциите на ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ 2008. Сред новостите са последен модел цветен сонар, влакно за въдица, което се обезцветява във водата, широка гама от лодки, множество предложения на туроператори за ловуване в Европа, Азия и Африка, фотоекспозиция Природа.

Видяна общо: 534 рейтинг: 0.13

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.