Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Х изложение Световно образование - Варна

Дата: 10.02.2009

Десетото изложение на проекта "Световно образование" ще се състои на
7 и 8 февруари в Хотел Хилтън, в София и на
10 февруари в хотел Голдън Тюлип, във Варна

Акцентите на тазгодишния форум включват прием без изпити TOEFL и IELTS в четири британски университета – Бедфордшир, Съндърленд, Ковънтри и Кентърбъри. Те ще признават изпит по английски, проведен в езиковия център на организаторите на изложението Интеграл. Тази възможност отново ще предложат Холандският университет в Хага и всички датски университети – партньори на проекта.

Заради големия интерес към архитектурата и модата, заявен на миналогодишния форум, настоящето издание ще представи новите предложения за специалности по мода и дизайнна датския колеж Акхус техникъл колидж, италианския институт по дизайн, британския Ръскин университет.

Непопулярни специалности като авиоинженерство, авиотехнологии и гурме-мениджмънт ще представи британският университет Салфорд, а Европейският университет в Швейцария предлага обучение по мениджмънт на виното срещу 25 хил. швейцарски франка годишно.

Лектори на университета Салфорд ще изнесат безплатен семинар на тема "Умения за учене", чиято цел е бъдещите студенти да употребяват академичния стил на писане и методите за избягване на плагиатството.

Освен академични проекти за обучение на студенти в западани университети, изложението ще представи и Демонстрационен салон за образование в чужбина, в който университетите показват свои разработки и съвременни съвременни методики за практическо обучение. Холандският университет Ханзе например ще даде възможност на български ученици да монтират схеми за ориентация на мини-роботи с формата на буболечки. Студенти от Италианския институт по дизайн и университета Ковънтри ще представят авторски колекции с модни облекла, а холандският "Вагениген" - апарат за изследване на индивидуалния разход на енергия и изгаряне на калории.

Видяна общо: 585 рейтинг: 0.14

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.