Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

XII регионална контактна борса По пътя на слънцето - Горна Оряховица

Дата: 25.09.2009

РЕГИОНАЛНА ТУРИСТИЧЕСКА АСОЦИАЦИЯ СТАРА ПЛАНИНА
Трявна - Дряново - Габрово - Севлиево - Априлци - Троян - Тетевен - Ловеч - Горна Оряховица - Казанлък - Павел баня
5300 Габрово, ул. Опълченска № 9, тел./факс: 066/ 809 161; тел.: 066/807137
E-mail:
office@staraplanina.org ; info@staraplanina.org, WEB: www.staraplanina.org
Туроператор & турагент - регистрационен № 5472


ПОКАНА
за участие в
ДВАНАДЕСЕТА РЕГИОНАЛНА КОНТАКТНА БОРСА
ПО ПЪТЯ НА СЛЪНЦЕТО - ГОРНА ОРЯХОВИЦА 2009

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

Имаме удоволствието да ви поканим на Дванадесетата Регионална контактна туристическа борса “По пътя на слънцето”, организирана от РТА Стара планина. Тази година за домакин на традиционното за региона събитие избрахме Горна Оряховица, а наши партньори са Общини Горна Оряховица и Лясковец и Историческият музей в Г. Оряховица.
Целта на форума е представяне на потенциала на регион Централна Стара планина пред туроператори, предприемачи, представители на общини и неправителствени организации и всички заинтересовани от развитието на туризма. През годините успяхме да наложим Контактната борса като една от значимите туристически прояви в страната и място за среща на колеги и приятели.
Амбицията всяка година да представяме нови и уникални предложения ни води в различните общини „По пътя слънцето”.
Съчетаването на полезното с приятното помогна на мнозина колеги да опознаят по – добре България и да предадат любовта си към страната и на своите клиенти.
Вероятно тазгодишният ни избор ще ви изненада - районът рядко се идентифицира като туристически. Но ние искаме да ви покажем интересни и недотам известни възможности за обогатяване на офертите за български и чуждестранни туристи.
Горна Оряховица за мнозина е само важен железопътен център; за други тя е „родината” на известния деликатес „Горнооряховски суджук” и на сладките изкушения, произведени в Захарните заводи. Градът отколе се идентифицира и с летището, което има потенциал да обслужва чартърни полети.
Непосредствената близост до един от най – посещаваните обекти в традиционните туристически маршрути – старопрестолния Търновград, както и неголямата отдалеченост от Елена, Трявна и Габрово ще Ви дадат идеи за разнообразяване на вашите туристически предложения. Искрено се надяваме отново да ни се доверите и да оцените възможността да предложите на своите туристи непознати кътчета от регион Централна Стара планина.
Високо в скалите, в околностите на Горна Оряховица и Лясковец, се намират два изключителни български манастира – Патриаршеският „Света Троица” и Петропавловският.
В последните години все по – силен е интересът към винения туризъм. Лясковец е сред известните винарски центрове на страната. Градът се гордее с единствения в страната Музей на гурбетчиите – градинари, разнесли славата на България в много европейски страни.
Горнооряховчани пък добавят към виното своя ненадминат деликатес, за да е преживяването още по – пълно.
А танцовото и певческо майсторство на местните самодейни читалищни състави правят пребивававането на туристите в района наистина незабравимо.
В деловата част на борсата туристическите обекти ще представят новостите в предлагането си и ще се запознаят с офертите на конкуренцията, с възможностите за туризъм на територията на съседните общини и с всичко, случващо се в сферата на туризма в регион Централна Стара планина.
В програмата отново сме включили актуални теми, по които се надяваме да дискутираме проблемите и вижданията си за туристическото развитие на страната с представители на новото Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. За всички нас ще бъде интересно и полезно да се запознаем с визията и проектите на Министерството за бъдещето на българския туризъм. Експерти на новото ведомство са поканени от РТА специално за събитието.
Вярваме, че отново ще се доверите на нашия опит и на възможността да тествате новото по „Пътя на слънцето”.

Очакваме Ви!

С УВАЖЕНИЕ:

Силвия Хинкова
Изпълнителен директор

Видяна общо: 702 рейтинг: 0.18

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Борси в България | XII регионална контактна борса По пътя на слънцето - Горна Оряховица
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.