Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

IV белгийски кулинарен фестивал

Дата: 09.11.2009

Дебют на Primus Inter Pares: награда за бизнес постижения и иновации
В рамките на IV белгийски кулинарен фестивал, Хотел Хилтън София
9 -15 ноември 2009 г.

За четвърта поредна година Хилтън София е дoмакин на единствения белгийски кулинарен фестивал в България, под патронажа на посолството на Кралство Белгия и Белгия-България-Люксембург бизнес клуб.

Новото тази година е, че събитието се провежда под знака на отличието Primus Inter Pares – уникална бизнес-награда за успешни и новаторски инициативи в сферата на икономическите връзки между Белгия, България и Люксембург. В дебютната година на приза неговото мото е VICTORIOUS 2009, а подтекстът е в умението на бизнеса да победи и извлече ползи от световната криза.

Експертното жури, начело с Негово Превъзходителство Марк Михелсен, посланик на Кралство Белгия в България, заедно с г-н Йохан Де Смет-Ван Дам, президент на BBL бизнес клуб, г-н Иван Стоименов, генерален секретар на Българската търговско-промишлена палата и г-н Стоян Сталев, президент на Българската агенция за инвестиции, съвместно с борда на директорите на BBL бизнес клуб определиха трите най-силни корпоративни кандидатури.

Тазгодишните топ 3 номинации са (по азбучен ред): ЕПИК Електроник Асембли, Кордеел България и Рено Нисан България. Носителят на престижната награда ще бъде обявен по време на официалното откриване на Белгийския кулинарен фестивал на 9 ноември от 18:30 часа във фоайето на хотел Хилтън София.

През цялата седмица ресторант Сезони ще представи „Същинската Европа” с изобилие от изкушения. Белгийската кухня е прочута със своите неустоими деликатеси – миди, пържени картофки, вафли и фини шоколадови бонбони. Белгийците обожават картофите и цикорията и са почитатели на дивечови и други меса. Апетитните супи играят съществена роля, докато бирата участва в състава на националното ястие - carbonnades flamandes - фламандско телешко, задушено в бира.
Белгийските деликатеси ще бъдат приготвени от Жан-Юбер Гарние, новия главен готвач на Хилтън София.

От 9 до 14 ноември опитайте ордьоври, основни ястия и десерти, сервирани на великолепния бюфет на ресторант Сезони, а на 15 ноември не пропускайте богатия белгийски неделен брънч.

Официалната гала вечеря за откриването, която ще се проведе на 9 ноември 2009 г. в Хилтън София, ще бъде уважена от известни хора от бизнеса, политици и представители на над 80 компании, които работят на българския пазар и са свързани с Белгия и Люксембург в областта на търговията и инвестициите.

Илияна Атанасова
тел.: 02/ 975 61 63
мейл: iliyana.atanasova@udg.bg
сайт: www.bblbg.com

Видяна общо: 934 рейтинг: 0.24

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.