Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

XXIX Ваканция и СПА експо 2012

Дата: 16.02.2012
XXIX Ваканция и СПА експо 2012
Тази година XXIX издание на Ваканция и СПА експо 2012 ще се проведе в столичния Интер Експо Център

Културният туризъм е акцентът в тазгодишното, XXIX издание на традиционното изложение Ваканция и СПА експо, съобщиха от Министерството на икономиката. Международната туристическа борса ще се проведе в София от 16 до 18 февруари 2012 г., като за разлика от друг път, тя ще бъде в Интер Експо Център.

Тази година, в паралелната програма на борсата, е включен нов раздел – "Детската ваканция", посветен на детския и ученическия отдих, уточняват от ведомството.

Министерството представя 25 изложители на 120 кв.м. Половината от тях са общини и общински туристически предприятия, останалите са културни институции, музеи, организации с идеална цел и др. На борсата ще бъдат популяризирани и българските ЕДЕН дестинации (най-добрите туристически дестинации), чието представяне започна преди ден по европроект на министерството.

По традиция се предвиждат и дискусии. Тази година те ще са за развитието на културния туризъм, защитата на потребителите на туристически услуги и за детския и ученическия отдих.

Тази година във Ваканция и СПА експо се включват над 280 компании от 16 страни - предимно туристически и пътнически оператори, агенции, хотели, балнеокурорти, СПА центрове, браншови сдружения, фирми за специализирано оборудване и др. Българските участници са 225, а чуждестранните - 55.

Най-активно сред чужденците е присъствието на турските фирми, с които българските профилирани компании си партнират най-активно.

Видяна общо: 747 рейтинг: 0.24

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.