Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Пъстра трапеза представя родните традиции на туристическата борса

Дата: 16.02.2012

Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите - 7 (А.Р.И.З.-7), организатор на кулинарния фестивал Пъстра трапеза, ще представи наживо традиционни български занаятчийски техники в рамките на туристическата борса Ваканция и СПА Експо 2012.

29-тото издание на събитието, което ще събере участници от България и света, стартира на 16-ти Февруари и ще продължи до 18-ти Февруари, а за А.Р.И.З.-7 това е поредно участие в престижния форум.

На специалния щанд на Пъстра трапеза - националния кулинарен фестивал, в зала 3 на Интер Експо Център - София, ще бъдат представени на живо различни техники, използвани при изработката на тъкани, килими, обредни кърпи и облекла, които ще бъдат изработвани на място, за да могат посетителите да се докоснат до магията на занаятите, запазили се от векове.

На щанда ще може да опитате и от вкусните продукти на дългогодишните партньори на Пъстра трапеза - фирма Родопея-Белев и хлебозавод Елиаз - Горубляне.

„Искаме повече българи да се запознаят и оценят българските традиции не само във фолклора, но и в занаятчийството, и да обичат миналото си“ - споделиха шефът Пеньо Иванов, организатор на фестивала Пъстра трапеза и художникът Павлин Петров - председател на А.Р.И.З.-7.

Организатор на изложението Ваканция и СПА Експо 2012 е Прим Експо. Събитието се провежда под патронажа на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, в партньорство с БХРА, БАТА, AБТTA, БТК, Софийски туристически район, Съвет по туризъм - София и Столична община.

Видяна общо: 667 рейтинг: 0.22

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Борси в България | Пъстра трапеза представя родните традиции на туристическата борса
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.