Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

България като туристическа дестинация на индийския пазар

Дата: 22.05.2012


Туристически бизнес форум
България като туристическа дестинация на индийския пазар

дата: 22 май 2012 г.
място: Българска търговско-промишлена палата, София, ул. Искър 9
откриване: 09.30 ч.

На 22 май 2012 г. Сдружението за развитие на бизнес и културни отношения между Република Индия и Република България организира туристически бизнес форум на тема „България като туристическа дестинация на индийския пазар”.

Целта на събитието е създаването на ползотворни бизнес контакти в туристическият бранш между двете държави и предсавянето на България като атрактивна културна дестинация. На форума са поканени представители на десет от най-големите и утвърдени туристически компании от Делхи и Момбай, които организират пътувания за индийци в Европа.

Българо-индийския туристически бизнес форум ще акцентира върху възможностите за културен туризъм на Балканите, туристическия обмен между България и Индия, представянето на новите тенденции в туризма, както и върху търсените туристически програми в България и региона.

Партниращи организации на събитието са Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Българската търговско промишлена палата, Българската туристическа камара, Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и др.

С цел пълноценното представяне на туристическите предимства на България, в програмата на индийската делегация е включен информационен тур из страната със съдействието на седем общини-партньори, които да демонстрират културното многообразие на страната. Планирано е обиколката на България да стартира на 17 май 2012 г. от старопрестолния град Велико Търново. Следват Казанлък, Пловдив, Велинград, Разлог и София.

Краят на посещението ще бъде поставен с туристическия бизнес форум, който ще се проведе на 22 май 2012 г. в сградата на Българската търговско промишлена палата.

Събитието е подкрепено от МИЕТ, БХРА, АБТТА, БТК, община Пловдив, община Велинград, община Разлог.


Уважаеми дами и господа,

Сдружение за развитие на бизнес и културни отношения между Република Индия и Република България, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, Българската търговско-промишлена палата, Българската туристическа камара, Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, имат удоволствието да ви поканят за участие в семинар на тема “България като туристическа дестинация на индийския пазар” на 22.05.2012 (вторник) от 9.30 ч. в БТПП, София, ул. Искър 9.

ПРОГРАМА

09.30 – 10.00  Регистрация
10.00 – 10.10  Официално откриване от г-н Цветан Симеонов - председател на БТПП
Приветствие от г-н Иво Маринов - зам. министър на туризма, МИЕТ
10.10 – 10.20 Обръщение от Н.Пр. г-н Дивябх Манчанда – извънреден и пълномощен посланик на Република Индия в София
10.20 – 10.40 Състоянието на туристическия обмен между България и Индия – възможности и перспективи за развитие – доц. Д-р Цветан Тончев, председател на БТК, Нирадж Кумар, председател на Сдружението за развитие на бизнес и културни отношения между България и Индия
10.40 – 10.50 Търсени туристически програми в България и на Балканите – Ирена Георгиева, Председател на УС на АБТТА
10.50 – 11.00 Възможности за културен туризъм на Балканите – Благой Рагин, председател на БХРА и пожизнен почетен председател на БАХА
11.00 – 11.10
11.10 – 11.20
11.20 – 11.45
11.45 – 12.30
12.30 – 14.00 Възможностите за СПА и уелнес туризъм в България, Станимир Станков - председател на Националната асоциация по СПА и уелнес туризъм
Визови формалности за Индия – представител на консулска служба на МВнР
Дискусия
Коктейл - дегустация на български вина, българска и индийска кухня
Β2Β срещи между 8 водещи индийски туроператори и българските фирми.
Срещите ще се проведат с регистрираните участници по предварителен график.

Добринка Бързачка
Мобилтел: +359 887 920 009
поща: pco@ianatour.com

Видяна общо: 802 рейтинг: 0.27

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Борси в България | България като туристическа дестинация на индийския пазар
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.