Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Изложение Паркове и градини, Велико Търново

Дата: 21.06.2014
Проектът CultTour – културното (градинско) наследство като фокусни точки за устойчив туризъм
В изложение Паркове и градини ще бъдат представени цветопроизводители и градинари, както и аксесоари за градината

"Дърво на щастието" в първия фестивал на парковете във Велико Търново

„Дърво на щастието“ с послания за успеха на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 г ще „израсне“ в парк Боруна по време на Първия фестивал на парковете на 21 юни 2014 г.. Всеки, дошъл в съботния ден край художествена галерия „Борис Денев“, ще може да направи пеперуда, калинка или детелина, да напише пожелание за 2019 г. и да украси дървото, направено специално за случая от тел и цветна хартия.

За да съберем усмивките на нашия град на едно място, носете и своя снимка! Ще може да я закачите на табло, което ще оформи „Голяма снимка на щастието“.

Първият фестивал на парковете, във Велико Търново, ще продължи от 11 до 17 ч. Събитието е по проект „CultTour – културното (градинско) наследство като фокусни точки за устойчив туризъм“, изпълняван от Община Велико Търново и е посветено на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 г.

В работилници на открито деца и младежи ще рисуват в парка, ще изработват къщички и хранилки за птици и ще получат първите си уроци по градинарство – ще засадят растение, за което да се грижат у дома. Ще бъде отворена „Съкровищницата на света“, от която ще може да се изтегли късметче с мисли за паркове, градини, щастие или да се напише крилата мисъл за да се допълни мъдростта на вековете.

В изложение „Паркове и градини“ ще бъдат представени цветопроизводители и градинари, както и аксесоари за градината.

Проектът „CultTour – културното (градинско) наследство като фокусни точки за устойчив туризъм“, който се осъществява благодарение на програмата за междурегионално сътрудничество INTERREG IV В, финансирана от Европейския съюз (ЕС), в рамките на Европейско териториално сътрудничество (ETC) и Оперативна програма за Транснационално сътрудничество в Югоизточна Европа (SEE), съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР).

По проекта на 20 юни 2014 г. в 10.00 ч. пред факултета по изобразителни изкуства, ще бъде открита тематична изложба „Парковете на Велико Търново“, а час по-късно, в конферентната зала на изложбени зали „Рафаел Михайлов“, започва конференция на същата тема.

Владислава Андреева - ПР експерт
Мобилтел: 0888 338 858
поща: vandreeva@optima-agency.com
Мария Игнатова - ПР експерт Графимакс ООД
Глобул: 0892 206 530
поща: ignatovam@gmail.com

Видяна общо: 607 рейтинг: 0.28

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.