Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

І специализирано изложение за мотоциклети

Дата: 18.02.2015
Мотосалон София 2015
Участие в Мотосалон София 2015 са потвърдили вносителите на 11 марки

На 18 февруари се открива първото специализирано изложение за мотоциклети. Мотосалон София 2015 ще продължи до 22 февруари, в Интер Експо Център, на бул. Цараградско шосе.

Официалното откриване е в 12.30 часа. Работното време на изложението е от 10.00 до 18.30 часа всеки ден. Билетът е с цена 5 лева, като децата влизат безплатно. За посетителите на изложението ще бъдат организирани забавления и томболи с награди, свързани с мотоциклетите - якета, каски, аксесоари и пр.

Идеята на организаторите, от Асоциацията на автомобилните производители и техните официални представители в България (ААП) и Експо Тийм, е изложението да стане традиционно, като ще се търси вариант да е около месец по-късно. Сега това не е било възможно, тъй като за следващия месец има планирани други изложения в експоцентъра.

На салона ще бъдат представени много нови модели мотоциклети, част от които ще направят своята официална премиера.

Участие в Мотосалон София 2015 са потвърдили вносителите на 11 марки, сред които БМВ, Хонда, Харлей Дейвидсън, Кимко, МV Аугуста, Пежо, Пиаджио, Сузуки и други. Реално отсъстват само два от представените у нас марки, тъй като техните нови модели още не са дошли.

Няма да липсват и аксесоари - дрехи, каски и всичко свързано с мотоциклетите, като участват три компании, предлагащи подобни продукти у нас. Щандове ще имат и няколко дистрибутора на велосипеди.

Първият специализиран мотосалон в София се открива на фона на ръст в продажбите на нови мотопеди и мотоциклети в страната с 2.5 %, до 432 броя. Това са сделките на членовете на Асоциацията на автомобилните производители и техните официални представители в България. Според председателя на УС на асоциацията Стоян Желев, за миналата година има данни на КАТ за полугодието, които показват, че в страната са регистрирани 926 броя нови и 4 987 употребявани мотопеди и мотоциклети.

Общият пазар за цялата година е около 1 400 - 1 600 нови двуколесни превозни средства, срещу 7 000 – 8 500 употребявани за цялата година. Данните на ААП показват, че най-много се купуват скутерите с обем на двигателя до 50 кубика. Това е обяснимо, предвид факта, че те са на най-достъпна цена, могат да се ползват от 16-годишни и от водачи с категория В, която се получава "автоматично" заедно с книжката.

Видяна общо: 464 рейтинг: 0.24

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.