Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Фудтех 2015

Дата: 04.03.2015
Фудтех 2015
Екологично чисти храни и напитки изпълват експозицията на българската фирма Натурал Плюс

Гурме деликатеси и традиционни български специалитети могат да видят и опитат посетителите на международната изложба за храни, напитки, опаковки, технологии и машини Фудтех 2015, която ще се проведе от 4 до 8 март в Международен панаир Пловдив. Водеща тема на изложението са здравословното хранене и висококачествените продукти. Тя ще бъде представена в експозициите и в работилници Сготви си здраве, които са традиционна част от Фудтех.

Испански гурме деликатеси е подготвила фирма Авис, която презентира своя партньор Дон Гастроном, износител на храни клас Премиум. Алвис предлага колбаси и шунка, над 100 вида сирене, пастет, зехтин, сладкиши. Хитови продукти са конфитюрите, направени от листенца на жасмин, мак, теменужки, портокалов цвят и използвани като допълнение за сирена, сладолед и пай. Мармаладите от лук и от червени чушки се поднасят с печено месо, колбаси, риба и сирена.

Екологично чисти храни и напитки изпълват експозицията на българската фирма Натурал Плюс. Клъстер Промеркет Плюс представя млечни продукти, зърнени храни, захарни и сладкарски изделия. Водещи наши и чуждестранни производители показват месни деликатеси и други видове храни.

С обновена програма са работилници Сготви си здраве, които традиционно присъстват на Фудтех. Ще бъдат демонстрирани традиционни начини за приготвяне на зеленчукови ястия, хляб с квас, месни изделия, биволско сирене, сладко. Шеф Росен Чакъров ще презентира здравословна веганска кухня и специалитет от световната кулинария - печена пълнена тиква със свинско, моркови, праз, гъби, доматен сос и къри.

В работилници Сготви си здраве ще има обучения на млади кулинари и дегустации на деликатесите, приготвени от участващите десет майстори. Те ще се конкурират със свои колеги от Апенините, присъстващи на изложбата Вкусовете на Италия. Специалисти ще споделят опит в производството и кулинарната употреба на бадеми, шам фастък, млечни продукти, кафе, цитрусови плодове, зехтин, десертно грозде. Учени от университета по хранителни технологии ще изнесат лекции за здравословни и функционални храни, хранене при затлъстяване и диабет, приложението на горските плодове и билките в здравословното хранене. Посетителите могат да дегустират моцарела, извара, сирена, салами, маслини, зехтин, шамфъстъкова паста, сладкарски изделия, кафе, портокали, вино и дадат оценка за тях.

Гурме демонстрации са предвидени и в рамките на Международната изложба за лозарство и винарство Винария 2015.

Фудтех, Винария и Вкусовете на Италия за първи път се организират по едно и също време с международната селскостопанска изложба Агра.

От 4 до 8 март 2015 г. в Панаира се провеждат и изложенията:

БиоАгра - за биологично растениевъдство и животновъдство
Хорека Пловдив - за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти
Апи България - за пчеларство

Посетителите могат да видят пълна панорама на агробизнеса, хранителната промишленост, винарската индустрия и туризма.

Видяна общо: 566 рейтинг: 0.30

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.