Гърция
309 - 359 лв.

Пиринтурист
СЕПТЕМВРИЙСКИ празници 2017 в Гърция - СПА курорт ЛУТРАКИ ПОЗАР с КАСТОРИЯ и ЕДЕСА!
4 дни 3 нощувки на база BB
Туризъм Празници, 22 септември
Транспорт: автобус
Почивката е актуална:
от 10.07 до 15.09

СЕПТЕМВРИЙСКИ празници 2017 в Гърция - СПА курорт ЛУТРАКИ ПОЗАР с КАСТОРИЯ и ЕДЕСА!

Септември СПА почивка на планина в КАЙМАКЧАЛАН - гръцките АЛПИ  

 Септемврийски празници на езеро Малка Преспа с островът на цар Самуил – остров Свети Ахил 

ТОП оферта РАННИ записвания до 10 АВГУСТ – 309 лева!

Дати на пътуване: 21.09. – 24.09.2017 

Предимства на програмата:

Богата програма, включваща светините на България: Кастория и резиденция Преспа на цар Самуил!

Отлично съчетан познавателен туризъм със СПА почивка в прекрасни хотели в СПА ЛУТРАКИ Позар!   

 Традиционна програма балансирана откъм изминати дневно километри и на отлична цена!

 

Хотели в СПА Лутраки: СПА хотел „Четири сезона“, вижте хотела тук: http://www.4-epoxes.gr/

 

Хотел „ЕДЕМ”, вижте хотела тук:  http://www.hotel-edem.gr/ 

 

                                         

1 ден: София – Кастория

Сутринта в 07:00 часа отпътуване от София, храм-паметник „Александър Невски“по маршрута: Кулата –Солун Верия – Кастория. След обяд пристигане в Кастория  или още някога българският град – Костур, живописен град, удивително наподобяващ на град Охрид. За приликата допринася подобното разположение на полуостров в Костурското езеро - езеро Орестиада, допринася за приликата още и архитектурата на съхранените и до днес старинни къщи, застроени амфитеатрално по хълма, спускащ се към езерото, както и големия брой запазени и действащи и до днес повече от 70 на брой стари византийски църкви, някои от които градени още по времето на цар Борис. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.   

 

2 ден: Кастория – езеро Малка Преспа – остров Ахил – Лутраки 

Закуска. В 09:30 часа освобождаване на хотела и пътуване до езерото Малка Преспа и остров Свети Ахил,  разположен в езерото – островът на цар Самуил. На този остров се намирал легендарният град Преспа основан от цар Самуил през 10 век, тук била и една от любимите му резиденции. Тук са и руините на един от седемте катедрални храма, градени още от цар Борис, веднага след покръстването му. Именно в този разкошен храм със застроена площ от 968 м2, цар Самуил положил мощите на свети Ахил от Лариса, за да пази светеца и острова и българите. В средата на 20 век гръцки археолози при разкопки разкриха и доказаха, че в храма е бил погребан самият цар Самуил, както и неговия син цар Гаврил Радомир. Продължаване по маршрута по живописния път през Флорина (някога български град Лерин) към СПА курорт Лутраки. В ранния след обяд пристигане в Спа курорта Лутраки, разположен в подножието на планината Каймакчалан, често наричана – гръцките Алпи. Настаняване в избрания хотел. Време за почивка и освежаване. Разходка до СПА центъра на курорта, намиращ се на 390 метра надморска височина и разположен на площ от 75 м2. Водите от шест  минерални извора с различна температура се събират заедно, за да образуват естествена река  с невероятни естествени водопади. Едната половина от реката е със студена вода, а другата половина от водите на реката са с температура 37 градуса и цялото това чудо на Природата тъне сред оазис от зеленина на окръжаващата го гора. Неслучайно местните жители наричат това благодатно място – градините на РАЯ, а лечебните води на реката – благословени. Възможност за къпане в басейните на открито: в коритото на самата река или в закритите басейни на специално изградения за целта – СПА център.Вечеря. Нощувка. 

 

3 ден: Лутраки – Едеса - Лутраки

Закуска. Свободен ден за СПА развлечения или по желание и допълнително заплащане - полудневна екскурзия до град Едеса или още наричен  в миналото от цар Самуил градВоден.

Едеса е на разстояние 30 км. от курорта Лутраки и привлича хиляди туристи с прекрасните си водопади. Отътуването е в 10:00 часа сутринта с престой в града за около три часа. Завръщане в СПА Лутраки около 13:30 – 14:00 часа. Свободно време за релакс в Спа центъра на хотела или къпане в изворите. По желание и срещу доп.заплащане - вечеря с жива музика в местна таверна край вълшебната река. Нощувка.

 

4 ден: Лутраки – София  

Закуска. Свободно време за Спа развлечения. В 11:30 часа освобождаване на хотела и отпътуване за България. Пристигане в София около 20:30 часа.

 

 

Пакетна цена на турист:

 

 

 

Според заемането

 

в избрания хотел

 

              

 

 

 

На турист в

двойна стая

 

 

Единична стая

 

Трети

възрастен

 

 

Дете

до 02.99 г.

без легло

 

Дете

03 – 11.99 г

на доп.легло

с 2-ма възр. в стая

 

 

ПРОМОЦИЯ

до 10.08.2017

 

 

хотел „Четири сезона” 3+*

 

 

 

359 лева/

345 лв. 

 

475 лева/

460 лв.

 

 

285 лева/

265 лв.

 

95 лева

 

239 лева/

215 лв.

 

345 лева

 

хотел „Едем” 3*

 

 

325 лева/

309 лв. 

 

няма

 

 

285 лева/

265 лв. 

 

95 лева

 

239 лева/

215 лв.

 

 

309 лева

 

 

Забележка: деца до 03 год. заплащат само транспорт - НЕ ползват храна и легло в хотела! 

 

Пакетната цена в хотел „Четири сезона” включва:

Транспорт с лицензиран автобус за международни превози

3 нощувки със закуски, от които: 1 нощувка в Кастория в хотел 3* и 2 нощувки в СПА хотел „Четири сезона” 3+*

1 стандартна вечеря без напитки в ресторанта на хотел „Четири сезона”

Спа услуги в Спа центъра на хотел „ Четири сезона“

Екскурзия до Кастория

Екскурзия до езеро Малка Преспа и остров „Св.Ахил“

Медицинска застраховка в Чужбина в ЗК”Левинс” с лимит на отговорност 2000 евро

 

Пакетната цена в хотел „Едем” включва:

Транспорт с лицензиран автобус за международни превози

3 нощувки със закуски, от които: 1 нощувка в Кастория в хотел 3* и 2 нощувки със закуски в хотел „Едем” 3*

1 стандартна вечеря без напитки в ресторанта на хотел „Четири сезона”

Екскурзия до Кастория

Екскурзия до езеро Малка Преспа и остров „Св.Ахил“

Медицинска застраховка в Чужбина в ЗК”Левинс” с лимит на отговорност 2000 евро

 

 

Пакетната цена НЕ включва:

Вечеря с гръцка музика на живо – 20 евро възрастен и 15 евро дете до 11.99 г.

Екскурзия до водопадите в Едеса – 10 евро

Вход в пещерата на Дракона в Кастория около 5 евро

Входни такси за обекти посещавани по желание

Входове за СПА центъра при минералните извори на курорт Лутраки

За туристите в хотел „Едем” – такса от 7 евро на човек за цялото работно време на СПА центъра при хотел „Четири сезона” 

 

Доплащане:  медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс” се доплаща от туристи на възраст над 65 год. и до 70 год. – 4 лева; туристи над 70 год. доплащат – 7 лева! 

 

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата

 

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:  35 туристи. 

 

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи:  7 дни преди началната дата. 

 

Необходими документи: валиден задграничен паспорт ИЛИ лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни 

 

Начин на плащане:  депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 10 дни преди отпътуване.

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща  загубите в случай,  че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Фирмата, притежава Удостоверение за туроператорска дейност № 6896 /21.02.2012г. и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма на 20.01.2017 – застрахователна полица № 03700100001149  в  ”ЗД ЕВРОИНС” АД.

 

 

ОБЩИ УСЛОВИЯ КЪМ ОФЕРТАТА

 

 

Информация за посещаваните обекти:

 

Остров Свети Ахил в Малко Преспанско езеро - един остров в затънтените краища на Северозападна Гърция пази спомени за българското минало. Това е остров “Свети Ахил” в Малкото Преспанско езеро, което заобиколено от величествени планини се простира като обширно огледало сред възвишенията. Понтон в езерото, дълъг почти километър ни отвежда до острова „Свети Ахил”, от  който ни делят само няколкостотин километра и… десет века история. Тук, на острова се е издигала любимата резиденция на цар Самуил.

Когато човек се намира на острова, има чувството, че над него е само Бог, който държи това място в дланите си. Спокойните води на езерото и тишината наоколо изпълват душата с усещане за вечност, с усещането за онази хармония и сигурност, които са изпълвали първите хора при Сътворението.

На източния склон на острова се издигат величествените останки на храма „Свети Ахил”. По размери храма не отстъпват на Голямата базилика в Плиска, построена при Свети княз Борис, покръстител на българите.

Масивни стени и колони са обгръщали централния кораб. Каменна настилка, вдъхваща респект, води към обширен олтар. От тук патриарх Герман, духовния спътник на цар Самуил, е благославял България и народа й. По тесния коридор, към изхода, облицовани с тежки плочи, са подредени саркофазите на царското семейство. В единия от тях, през 1969 г. гръцкия археолог Николаос Муцопулос открива останките на цар Самуил….

 

Описание на  Кастория  

   

Кастория или още наричан от нас българите – Костур е живописен град, удивително наподобяващ град Охрид. За приликата допринася разположението му на полуостров в Костурското езеро - езеро Орестиада, допринася за приликата още и архитектурата на съхранените и до днес старинни къщи застроени амфитеатрално по хълма, спускащ се към езерото, както и големия брой запазени и действащи и до днес около 70 на брой стари византийски църкви. 

Кастория е един от най-големите, както в миналото, така и днес, производител на кожени изделия и палта. В тази връзка – красиви и елегантни магазини за палта и кожени аксесоари, както и многобройни заведения по брега на езерото са другото изкушение за посетителите му.

Езерото Орестиада -  разположено в Северозападна Гърция, недалеч от границата с Албания, между планините Витси и Грамо, дало името на областта. Езерото е част от групата на Егейските езера и е разположено на 630 метра надморска височина. Площта му е 28 квадратни километра, а водосборният му басейн e 253 квадратни километра. Дълбочината на езерото е приблизително 9 метра. Езерото е дълго 30 километра и има обем от 100 000 000 кубични метра вода; оформено преди около 10 милиона години, в него се вливат 9 малки реки и се срещат над 200 вида птици.

 

 

Описание на курорта Лутраки  

 

Курорта Лутраки Позар е от местата, които посетилите го определят с отметка – трябва да се види! Курорта съществува от незапомнени времена, споменава се още в древността от Херодот и от бащата на медицината – Хипократ. Според предания името му произхожда от две думички: ПО / в архаичен гръцки значи – вода/ и зари / от славянската дума – жар / или жарещи, топли води. В съвремения гръцки преведено името е – ЛУТРАКИ.

 

Лутраки Позар е едно невероятно място, сякаш недокоснато от времето.Имаш чувството, че си се върнал няколко хилядолетия назад и си представяш древните македонци, които най-непринудено се къпят във ваничките, като в природно джакузи сред разкошна широколистна гора.

Курорта е неповторим и изключителен с това, че едновременно и един до друг се намират ледено студени и топли минерални извори, благодатно изливащи  и събиращи водите си в една цяла река.

Водата в реката от едната страна е ледена, но само на метър разстояние вече е топла минерална вода с температура 37 градуса, която пуска мехурчета като джакузи.

Около тези безбройни изворчета с топла вода гърците още от древността са оформяли ванички, ползвайки кръгли, бели речни камъчета и така всеки се топвал в собствената си ваничка.

 

Днес на мястото, освен естествения басейн в коритото на реката е изграден и закрит СПА център, който предлага: четири басейна разделени за ползване от мъже и жени, външен басейн и масаженн център.

 

Спа центърът, както и басейна, естествено образуван в реката са с работно време от 07:00 до 22:00 часа през топлите месеци и от 09:00 до 20:00 часа през зимата. Таксата за ползване на естествения басейн в реката е 2 евро, за ползване на открития басейн се заплаща – 4 евро, а за закритите басейни таксата е 5 евро. 

В градчето има множество, потънали в цветя и зеленина самобитни, семейни хотели. От заведенията се носи неповторима, жива музика, която може да чуеш само в Гърция.

 

Описание на полудневната екскурзия до Едеса:  

           

С тази екскурзия ще се докоснете до град с три хиляди години история, столица в миналото на Македонското царство при цар Хераклидис Каранос. Град, известен в по-новата си история и под името Воден, дадено му от българския цар Самуил, заради изобилието от вода тук. В годините пък на индустриален подем го наричали и Манчестър на Изтока...

Днес, мястото е посещавано целогодишно от хиляди туристи, привлечени от водопадите с удивителна красота. Водите на единият от тях, наречен на царя Каранос, падат от 70 метра височина. В свободното време можете да се разходите в града или да обядвате в ресторанта край водопадите.

елза
За контакти
и резервации:
Видяна общо:235 рейтинг: 1.48

Пиринтурист | - ТУР - - СЕПТЕМВРИЙСКИ празници 2017 в Гърция -…
© 2000-2017 Journey.bg. Всички права запазени.